Over mij

Ik ben Jolien Verschueren. 

Omdat ik hou van stoempen op loodzwaar terrein zijn zowel Ronse als de Koppenbergcross de veldritten waar ik van hou. Nu ik bij het team van Sauzen Pauwels-Vastgoed Service zit, en als enige vrouw in dat team, kan ik meer mijn ding doen en dat geeft mij een extra boost . Voor het komende seizoen wil ik er weer staan. Vorige winter liep het fout door zware valpartijen in Hasselt en Namen en kon ik het seizoen niet afmaken. Mijn zwaar getijsterde knie, een gebroken rib en een paar gekneusde ribben maakte een vroegtijdig einde aan mijn seizoen. Momenteel werk ik nog aan mijn revalidatie. Mijn rug en mijn bekken, daar wordt aan gewerkt door Lieven Maesschalck. Ik hoop dat ik het volgend seizoen gespaard blijft van valpartijen zodat ik op de crossen weer op het hoogste schavotje kan staan.  Dat gaat me extra in beeld brengen, nu dat ik in de kleuren van een ander team cross. Met tweede en derde plaatsen ga ik niet tevreden zijn. Ik wil ook dat mijn techniek beter zal zijn. De entourage van mijn nieuwe team gaat mij daar  mee helpen. Op dat terrein schoot ik nog wat tekort. Het draaien, keren en de start zijn punten waar aan gewerkt zal worden. In dat geval ga ik in meer wedstrijden mijn ding kunnen doen. Ik wil weer aansluiten bij de top, al was mijn seizoen voor mij niet slecht. Het is geweldig dat ik een steuntje in de rug krijg van mijn drie supportersclubs.

Tekst; Joseph Bams 

Foto's: Photo Press.be

 

 

De kogel is door de kerk. Per 1 maart maakt Jolien Verschueren de overstap van haar huidige team naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Het 26-jarige Oost-Vlaamse lichtgewicht tekende een overeenkomst tot eind 2018.

Jolien Verschueren, het voorbije seizoen onder meer winnares van de Koppenbergcross, is verheugd dat ze de overstap kan maken. "Vooral de timing is belangrijk. Dit is het ideale moment om het voorbije seizoen achter mij te laten. Het heeft zeker niet gebracht wat ik er van verwacht had, ook al had ik het gevoel dat ik sterker was geworden. Door een aantal tegenslagen kon ik me echter niet bewijzen, ook al behaalde ik toch nog drie overwinningen en een paar podiumplaatsen."

Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice was al even op zoek naar een dame om de rangen te vervoegen. "Tijdens een eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel, wat uitmondde in een overeenkomst die op 1 januari 2018 zou ingaan. Ik wil dan ook mijn huidige teammanager Sven Nys bedanken dat ik op 1 maart al de overstap kan maken. Ik sta er overigens op om ook de andere teamleden en sponsors te bedanken voor de geboden kansen. Maar het nu tijd voor een nieuwe uitdaging."

 

Persoonlijke fiche;

Ik ben geboren in Kortrijk

Mijn geboorte datum is 07 mei 1990

Mijn lengte is 162cm

Mijn gewicht is 46 kg

Mijn bijnamen zijn Jolientje, pluimpje en koningin van de Koppenberg

Mijn huidig team is Sauzen Pauwels-Vastgoed Service

Mijn displine is veldrijden

 

Addthis: